مقدمه:
این سوال یکی از مهمترین سوالهایی میباشد که یک فرد عادی زمان شروع آموزش برنامه نویسی در ذهن خود دارد. برای همین خاطر باید برای کسی که قصد دارد برنامه نویسی را شروع کند مسیری ساده را در نظر بگیریم که هم لذت برنامه نویسی را تجربه کند و هم به هدف خود برسد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید تا متوجه شویم که شروع برنامه نویسی به چه شکل است.
برای خواندن مقاله( 10 کتاب برنامه نویسی که حتما باید بخوانید) اینجا کلیک کنید
بهترین زبان برنامهنویسی چیست؟
زبانهای برنامهنویسی زیادی در دنیا وجود دارند که قاعدتا قادر نیستید همهی آنها را یاد بگیرید. یکسری از زبانهای برنامهنویسی «چندسکویی» (Cross-Platform) هستند. یعنی با آنها میتوان برای بسترهای متفاوتی برنامهنویسی کنید. مانند زبان برنامهنویسی «جاوا» (Java) که به کمک آن میتوانید برای سیستم عامل اندروید، وب، ویندوز، لینوکس و مک برنامهنویسی کنید. ولی برنامهنویسی برای بسترهای مختلف به سادگیِ حرفزدن در مورد آن نیست و تقریبا برای هر بستر نیاز به مهارتهای خاصی است.
اکثر زبانهای برنامهنویسی یکسری اصول عمومی دارند که معمولا در زبانهای مختلف تفاوت آنها بسیار کم است. مثلا شرطها در اکثر زبانهای رایج وجود دارند. بنابراین در ابتدای کار به شما پیشنهاد میکنم که مقدمات کلی برنامهنویسی را یاد بگیرید و روی یک زبان خاص وسواس نداشته باشید. خوشبختانه معمولا منابع یادگیری بهصورت رایگان یا با صرف هزینهی بسیار کم در دسترس هستند. با جستوجو در گوگل به سایتهای زیادی خواهید رسید که به آموزش تخصص مورد نظرتان میپردازند. سایتهایی مثل «کد آکادمی» (Code Academy)، «کورسرا» (Coursera) و «خان آکادمی» (Khan Academy) منابع بسیار خوبی هستند.
عجله نکن دوست داری برنامه نویسی یاد بگیری؟
ما اینجا در استارباد می تونیم از صفر بهت برنامه نویسی یاد بدیم. در ضمن میتونی بعد از پایان دوره ات اینجا در کنار ما رشد کنی و استخدام بشی!!
اگه میخوای اطلاعات بیشتری بدونی تردید نکن و همین الان با این شماره تماس بگیر!
انتخاب برنامه نویسی بر اساس علاقه نه درآمدزایی
بیشتر برنامه نویسان حرفهای و متخصص بسیار به این کار علاقه دارند و این علاقه موجب ایجاد مهارت در فرد میشود. این افراد از همان کودکی برنامه نویسی را آغاز میکنند و آن را به صورت حرفهای دنبال میکنند. برنامه نویس و ثروتمندترین مرد جهان بیل گیتس اولین برنامهی خود را در ۱۳ سالگی نوشت
بستر مناسب برنامه نویسی برای شروع به یادگیری
حالا که از علاقهی قلبی خود در زمینهی برنامه نویسی مطمئن شدید باید زمینهای که در آن میخواهید به کار خود ادامه دهید را انتخاب کنید. امروزه سه نوع بستر در برنامه نویسی وجود دارد که برای شروع باید یکی از آنها را انتخاب کنید.
- اولین بستر برنامه نویسی دسکتاپ میباشد
- بستر دوم برنامه نویسی تحت وب بوده
- آخری برنامه نویسی موبایل میباشد.
آشنایی با 8 زبان برنامه نویسی مطرح و معروف دنیا
زبان های زیادی در برنامه نویسی وجود دارند که ما در این بحث به ۸ مورد از مهم ترین آن ها می پردازیم که در سطح جهانی بسیار مطرح هستند. این زبان ها عبارت انداز:
- پایتون (Python)
- پی اچ پی (PHP)
- جاوا (Java)
- جاوا اسکریپت (Java Script)
- سی پلاس پلاس (++C)
- اِی اِس پی داتنِت (ASP.Net)
- سی شارپ (#C)
- روبی (Ruby)
توسعه و مشارکت در برنامهها
یکی از کارهای پسندیدهای که برنامهنویسان حرفهای انجام میدهند انتشار کدهای نوشتهشدهشان در محیط اینترنت است. این کار باعث میشود که در ابتدا برنامهنویسان مبتدی بتوانند تجربیاتی از کدهای آنها کسب کنند. برنامهنویسان حرفهای و نیمهحرفهای هم میتوانند برنامههایشان را از این طریق توسعه داده و آنها را به برنامههای بهتری تبدیل کنند.
سایت «گیتهاب» (GitHub) یکی از وبسایتهای بسیار معروف در این زمینه است که با جستوجو در آن میتوانید پروژههای انجام شده بهوسیلهی سایر برنامهنویسان را مشاهده و دانلود کنید. شما میتوانید برنامهها را توسعه دهید و دوباره منتشر کنید. حتی میتوانید به برنامهای قابلیت جدیدی اضافه کنید. اگر تا به اینجای کار هنوز پروژهای برای دوستان یا آشنایانتان انجام ندادهاید و کمی استرس دارید که شاید از پس پروژههای تجاری برنیایید، به شما پیشنهاد میکنم با جستوجوی ساده در گوگل (البته به زبان انگلیسی) در انجام پروژهای داوطلبانه شرکت کنید. پروژههای داوطلبانه معمولا بهوسیلهی چند نفر با تخصصهای مشابه و شاید هم متفاوت انجام میشوند و از آنها درآمدی عاید شما نمیشود. برنامهنویسی برای بیمارستانها، خیریهها و سایر موسسات غیرانتفاعی از نمونه پروژههای داوطلبانه هستند که در انتهای پروژه شما چند دوست خارجی، مقدار زیادی اعتمادبهنفس و یک نمونه کار دارید.